Lungimea unui teren de tenis de câmp este fixă, ea fiind de 23,78 metri. Lățimea sa variază în funcție de tipul jocului: de simplu sau de dublu. În cazul jocului de simplu meciurile se desfășoară pe lățimea de 8,23 metri, jocurile de dublu desfășurându-se și pe cele doua margini laterale care duc la o lățime standard de 10,97 metri.
Distanța de la fileu la cele două linii de serviciu trebuie să fie de exact 6,40 metri, linia de centru aflându-se bineînteles la jumătatea terenului de tenis. Poziționarea fileului este deosebit de importantă pentru ca terenul să respecte standardele impuse de Federația Internaționala de Tenis, capetele fileului trebuie să se găsească la cel putin 0,91 metri depărtare de marginile exterioare ale terenului (incluzând aici și marginile laterale pentru jocul de dublu) iar pilonii care susțin fileul trebuie să aibă o înalțime de 1,07 metri. La mijlocul terenului, acolo unde fileul intersectează linia de centru, înălțimea fileului trebuie sa fie de 0,91 metri.
Coborând la nivelul solului, grosimea liniilor desenate trebuie sa fie de 5 cm pentru linia de centru între 2,5 cm si 10 cm pentru cele două linii de baza (liniile de fund) între 2,5 cm si 5 cm pentru toate celelalte linii ale terenului .
Dacă lungimea efectivă a terenului este de 23,78 metri, Federația Internațională de Tenis recomanda o lungime totala a suprafeței amenajate de 37 de metri, adică cel puțin 6,4 metri dincolo de fiecare linie de fund a terenului. În ceea ce privește lățimea, dimensiunea recomandată a incintei este de 18 metri, adică intre 3,50 si 3,65 metri suplimentari dincolo de marginile laterale ale terenului, necesare bineînteles jucătorilor pentru a ajunge la mingiile care trec de marginile terenului de tenis.
Suprafata de joc
Nocturna
Sistemul de iluminat (nocturna). Sa optat pentru montajul unui sistem de de ultima generatie (iluminat cu led). Fiecare teren este echipat cu cate 12 corpuri de iluminat montate conform unui proiect luminometric astfel incat sa se asigure un iluminat constant pe intreaga suprafata de joc, fara umbre. Sistemul de iluminat de siguranta este alcatuit din corpuri pentru lumini de veghe (acumulator cu autonomie 3 ore) precum si corpuri de iluminat pentru asigurarea fluxului de evacuare (acumulator cu automonie 3 ore).
Sistem de incalzire
Incalzirea pe timpul rece este asigurata de cel mai performant sistem de incalzire ce poate fi folosit in cazul unor astfel de constructii, si anume, sistem de incalzire cu tuburi radiante. Dintre avantajele acestui sistem mentionam: fluxul de căldură este directionat catre zona de joc asigurand astfel o incalzire a intregii suprafete de joc (neexistand zone de disconfort termic); senzaţia de confort este deosebită, fără existenţa curenţilor de aer sau posibilităţi de antrenare a prafului, bacteriilor sau a mirosurilor neplacute; intrarea în regim stabilizat de funcţionare este deosebit de rapidă, cca. 15 minute de la pornirea instalaţiei ceea ce permite folosirea terenurilor pe timp de iarna fara a fi nevoie sa se faca rezervari cu „ore” inainte (posibilitate rezervari „last minute” in limita disponibilitatii).
Tribune
Tribune spectatori si banci de rezerva.
Fiecare teren are o capacitate de 95 de persoane. Tribunele cat si bancile de rezerva sunt echipate cu scaune independente si sunt amplasate in imediata apropiere a usilor astfel incat fluxul de acces si evacuare sa fie optim si sa respecte toate cerintele legilor in vigoare. De asemenea fiecare teren este prevazut cu compartiment pentru observator in cazul desfasurarii de competitii unde prezenta acestora este obligatorie.
Vestiare
Fiecare teren este prevazut cu cate 2 vestiare. Astfel timpii de asteptare dintre partide sunt inexistenti. Cladirea vestairelor are perete comun cu terenurile, astfel accesul in vestiare se efectueaza dinspre parcare si alei iar accesul spre suprafata de joc se realizeaza direct din vestiare, neexistand astfel distante de parcurs intre vestiare si suprafata de joc. Capacitatea fiecarui vestiar este de aprox 20 persoane. Fiecare vestiar este dotat cu cutii de valori pentru obiectele personale. Vestiarele beneficiaza de grupuri sanitare proprii unde beneficiati de urmatoarele facilitati: 2 dusuri, 2 chiuvete, 1 pisoar, un WC, uscator de maini, uscator par. Atat vestiarele cat si grupurile sanitate sunt prevazute cu sistem de ventilatie pentru inlaturarea mirosurilor nedorite. De asemenea cladirea de vestiare este dotata cu doua grupuri sanitare pentru barbati si doua pentru femei pentru vizitatori. Cladirea este dotata cu sistem propriu de incalzire si producere apa calda menajera
Parcare
Locatia este prevazuta cu aprox. 30 locuri de parcare amplasate in incinta. Parcarea si aleile sunt realizate in totalitate din pavaj. De asemenea este de mentionat faptul ca locatia este complet imprejmuita neexistand pericolul ca bunurile Dumneavoastra sa fie vandalizate sau deteriorate.
Tenisul (mai rar, tenis de câmp)
Este un sport jucat fie între doi jucători (simplu), fie între două echipe a câte doi jucători (dublu). Jucătorii folosesc o rachetă pe bază de racordaj pentru a lovi o minge de cauciuc acoperită cu pâslă peste fileu, mingea trebuind să ajungă în terenul adversarului.
Originar din Anglia, la sfârșitul secolului al XIX-lea, tenisul s-a răspândit mai întâi în lumea engleză, în special la persoanele bogate din clasele superioare.
Tenisul este acum un sport olimpic și este jucat indiferent de bani, de vârstă, în multe țări de pe glob. În mod remarcabil, în afara adoptării sistemului „Tiebreaker”, regulile sale au rămas neschimbate din 1890.
Va punem la dispozitie veste de departajare si mingi de joc
Terasa
In incinta exista posibilitatea de a se consuma bauturi racoritoare, alcoolice, cafea, snack-uri. In cel mai scurt timp se va bune la dispozitia Dumneavoastra o terasa prevazuta cu gratar si bar, unde se pot organiza mici evenimente ianintea sau dupa sustinerea partidelor.